kiállítás

Szép Magyar Térkép 2018

Ma 15.00 órakor megnyílt a „Szép Magyar Térkép 2018” című kiállításunk. Az egybegyűlteket Földesi Ferenc, a könyvtár különgyűjteményi igazgatója köszöntötte, az eseményt dr. Klinghammer István akadémikus méltatta, majd dr. Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének vezetője és Földesi Ferenc igazgató átadták az okleveleket a verseny helyezettjeinek. A rendezvényt az évtizedes hagyománynak megfelelően a térképes klubdélután zárta.

Szép Magyar Térkép 2016

Március 17-én, pénteken délután megnyílt a Szép Magyar Térkép 2016 című kiállításunk. Ebben az évben már 22-ik alkalommal pályázhattak a díjra a magyar térképkészítők. Az egybegyűlteket Káldos János, a könyvtár általános főigazgató helyettese és az Országos Könyvtári Rendszer Projekt szakmai vezetője köszöntötte, az eseményt dr. Klinghammer István akadémikus méltatta, majd Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének vezetője és Káldos János átadták az okleveleket a verseny díjazottjainak.

Az I. világháború térképeken - 2. Háborús hétköznapok

Új kiállítás a Térképtárban! Az első világháború térképeit bemutató tematikus kiállítássorozatunk második része a háború alatt publikált és használt polgári és katonai anyag mellett a világégés újdonságait – a haditechnikai fejlesztéseket, a tömegességet és a hátország bevonását a totális háborúba – kívánja bemutatni.

Meghívó – Kiállítás és konferencia

MEGHÍVÓ
A Magyar Királyság általános térképe, 1804–1810.
Emlékkiállítás Lipszky János huszártiszt térképészeti munkásságáról, születésének 250. évfordulója alkalmából konferenciával egybekötött ünnepélyes megnyitójára.