Megjelent A középkori Magyarország településatlasza

A Magyar Corvin-lánc testület kiadásában, az Aranybulla kibocsátásának 800. évfordulója emlékére megjelent A középkori Magyarország településatlasza. A kötet Lelkes György középkori helynév-gyűjteménye alapján 2018 és 2022 között készült.
A településnevek gyűjtését és földrajzi helyük pontosítását Lelkes György és Magyari Mátyás végezte, a középkori forrásokban szereplő névváltozatok átírását pedig a kötet főszerkesztője, Faragó Imre, aki az átírás szempontjait korábban már közzétette Írás Krisztinával közösen jegyzett közleményében
A települések földrajzi helyének azonosítása és a térképszelvények kartografálása mintegy félszáz közreműködő részvételével történt.
A történeti hátteret és a szerkesztési alapelveket taglaló kísérőszöveget Klinghammer István, Faragó Imre, Lelkes György és Magyari Mátyás jegyzi.
A honfoglalás és a mohácsi vész közötti kort századonként megidéző térképek sorát követően a középkori Magyarország településhálózata 64 szelvényen ábrázolt.

Az atlasz megjelenésével párhuzamosan a világhálón is elérhetővé vált egy térbeli adatbázis, melynek térképén a középkori Magyarország településhálózata mellett, az átlátszóságot szabályozó skála segítségével megjeleníthető a korra jellemző, a későbbi források alapján valószínűsített vízrajz. A térképen szereplő települések helynévmutatója pdf formátumban tölthető le.