Blogtalálkozó a Térképtárban

Mi is érdekelhetné még a Földabrosz olvasóit a blogban szereplő – reményeink szerint – érdekfeszítő írásokon kívül? Alighanem maguk a térképek, főleg ha még kellően régiek és izgalmasak is. Ezért úgy gondoltuk, hogy hagyományteremtő célzattal egy bemutatót szervezünk olvasóinknak, ahol személyesen találkozhatnak régi térképekkel, többek közt fa- és rézmetszetű művekkel, kéziratokkal, pergamenre nyomtatott kiadványokkal, és sok más különlegességgel is.

Ezen alkalmak – terveink szerint – fél éves gyakorisággal követnék egymást. Időnként vissza-visszatérő bemutatókkal, hogy akik egy-egy alkalomról lemaradtak, máskor részt vehessenek rajta.

Az első találkozóra 2016. december 8-án nyílik lehetőség, a bemutató címe: A magyar térképtörténet vázlata. Kezdés 17.30-kor, helyszín a Budavári palota F. épület, VI. szint, Térképtár. A részvétel ingyenes.

Tekintettel a ritkaságokra, az eseményen 20 főt tudunk egyszerre fogadni, ezért a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődök a terkep@oszk.hu címen tudják jelezni részvételi szándékukat. (Kérjük, hogy aki később mégsem tud eljönni, az jelezze a lemondását, hogy más érdeklődőt tudjunk helyette fogadni!)

I. Földabrosz-találkozó
2016. december 8. (csütörtök) 17:30

Budapest, Szent György tér 4-5-6., Budavári palota F. épület, VI. szint,
Országos Széchenyi Könyvtár - Térképtár