Felhívás - 2019 Magyar Térképei

FELHÍVÁS

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára meghirdeti

„2019 Magyar Térképei”

kiállítást, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú, kizárólag saját maga által készített és 2019-ben közreadott nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel, szakkönyvvel pályázhat határainkon innen és túlról.

 

A kiállításra a nyomtatott kartográfiai dokumentumokat, szakkönyveket, illetve digitális hordozón megjelent műveket két példányban kérjük beküldeni. A helyi, illetve távoli elérésű térinformatikai adatbázisokhoz kérjük, hogy a pályázók – amennyiben lehetséges – a kiállítás idejére hozzáférést biztosítsanak. (Az Országos Széchényi Könyvtár vállalja, hogy kizárólag a Térképtár olvasóterméből interneten elérhető adatbázisokba az olvasók és a látogatók betekinthetnek, de azokból semmiféle eszközzel adatot kinyerni nem enged.) A digitális művekkel nevezők részére lehetőséget biztosítunk 1-1 darab A2-es vagy A3-as formátumú poszter kihelyezésére és egy 3-5 perces demó bemutatására is.
A beküldött térképművek mellett kérjük egyértelműen feltüntetni a nevező személy(eke)t és/vagy intézmény(eke)t!
A művekből rendezett kiállítás előre láthatóan 2020. március 27-től lesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VI. szinti előadótermében, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak a szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.

Kérjük, hogy a kiállításon való részvételével segítse elő a magyarországi térképkultúra elmélyítését!
 

A térképek beküldésének határideje: 2020. március 1.

 

Cím: Országos Széchényi Könyvtár Térképtára, 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.
Levelezési cím: 1827 Budapest, Budavári Palota "F" épület
Kapcsolat: terkep@oszk.hu

 

Dr. Zentai László egyetemi tanár,
tanszékvezető
Dr. Pászti László
osztályvezető
ELTE Térképtudományi és 
Geoinformatikai Tanszék    
Országos Széchényi Könyvtár Térképtár